sreda, 23 oktobar 2013 13:03

Biomaster FB bolji nego Twin Power FC - a jeftiniji

Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

shimano-biomasterBiomaster je u Japanu godinama predstavnik vrha srednje klase iz ponude mašinica za pecanje Shimano. Naravno, Stella je vrh vrhova – najviša klasa, a Twin Power visoka klasa. Postoje još i razne „podserije“, ali ne želim vas zamarati brojnim japanskim modelima (skinite Trofej No2 pa pročitajte opširan tekst o njima). U Evropi je takođe Stella – Stella, na vrh prestola zasela, ali Twinova ima svakojakih, pa i nejakih. U Evropi zabunu povećavaju i razni Stradici, Techniumu... kojih, opet, u Japanu nema (bar ne malih, varaličarskih).

Ali sada se, napokon, malo „razbristrilo“ – kliknite na Shimano Europa pa pogledajte! Najzad se zna šta je šta, zna se top-lista „nadrealista“: Stella FE, Twin Power CI4, Biomaster FB, potom Rarenium, Stradici, Technium...

Vidite da više nema ni tragova od Twin Powera FC?! Zašto, meni je jasno – stoga što su Europejci (ili Japanci) pokušali da podvale i Europljanima i Evropljanima, pa im uvalili prvo loši (kako Rusi kažu: "с обманчивым названием" - s obmanjivačkim nazivom) Twin Power FB iz Malezije, a potom i Twin Power FC – kakvih u Japanu nikada nije bilo! Bar ne pod imenom Twin Power. Sada je 2011. godine u Japanu hit Twin Power X-SHIP - a i "Baćuške" ga, izgleda, zdravo vole.

Da se razumemo, FC je i lepa mašinica i solidna mašinica – ali nije Twin Power! To je japanski Biomaster iz 2008. godine. Naravno, nazvan je „Twin Power“ da bi se ribolovcima otele veće pare. Za europske ribolovce praktično su prefarbali Biomaster i prekrstilii ga u Twin Power FC. Uteha je bar što je FC, za razliku od malezijskog FB, bio iz Japana.

biomaster-twin-power

Ja volim Shimano, ali nikome ne dozvoljavam da me levati. Ako ribolovci iz EU žele da veruju šarenim lažama i marketinškim eskivažama – samo napred! Ali mi imamo suviše mala primanja da bi „sisali vesla“. Stoga uvek pratim modele za Japance i Ruse, a za Europejce i Amerikance – marim baš...

Stella FE je skupa – ali toliko i vredi.

Twin Power CI4 je skup – ali prelep.

Biomaster je i lep i dobar – a nije (pre)skup!

Stoga ćemo baš njega malkice da predstavimo.

biomasterfb

biomasteri-fb

Da se razumemo, u Japanu ima mnogo modela što svedoči da je to ozbiljna mašinica za ozbiljne ribolovce, koji cene svoje novce! Da li je japanski isti ko evropski ostaje da vidimo. Za sada, evropski ima kuglager više! Gde su ga stavili (ako su) pojma nema - niti me zanima. Ali nadam se da mu zbog tog jednog kugličnog ležaja neće cena biti mnogo viša od japanske. Po meni bi neki optimum bio oko 200 evra (plus-minus desetak evra). Jer, ne zaboravite, ima i rezervnu špulnu!

Piše da je telo aluminijumsko, rotor od XT-7 kompozita, pogonski sklop „Paladin“, što će reći hladno kovani aluminijum za pogonski zupčanik i bronzani pinion. Ako je tako... bravo – lepi Twin Power CI4 mi ondak i ne treba! Plus je ovaj Biomaster FB X-SHIP!

biomaster-xship

biomaster-fb-vodjica

-   X-Ship

-   Paladin Gear Durability Enhancement

-   Propulsion Line Management System

-   Aero Wrap II

-   Shielded A-RB Bearings

-   Waterproof Drag

-   Dyna-Balance

-   Super Stopper II

-   Spare spool

Ostale performanse vam neću ovde nabrajati – ovo je internet pa kliknite na specifikaciju evropskih modela i sami pogledajte.

Za sada samo toliko, detaljnije drugom prilikom, kada stigne kod nas, i saznamo mu cenu – tek tada dajem konačnu ocenu!

Ali već sada smem da tvrdim: Biomaster FB je bolji – a jeftiniji – nego Twin Power FC!

Još ako je Made in Japan, leleee.

Biomaster 2006 je bio.

biomaster

Dragan Jovanov Glod

http://www.trofej.info/

Lajkuj nas na Facebook-u