nedelja, 05 septembar 2021 10:32

Sam protiv svih

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Od pojavljivanja u F1, često opravdano kritikovan zbog izazivanja incidenata, neopreznosti, arogancije... Šta više, mi navijači Ferarija smo se neretko pitali kako to da gluposti Red Bulovaca uglavnom rezultiraju štetom za italijanski tim, a nikako za miljenike FIA (čitaj Mercedes) i iskreno i dalje se to pitam, ali to je uveliko iza nas. Taj neki period sazrevanja je Maks uveliko prošao i siguran sam da bi već imao bar jedan naslov da živimo u neko normalnije, poštenije vreme.

Bilo kako bilo, ovom dečku niko ne može da ospori kvalitet (više ne možemo pričati o talentu jer to je prevazišao), kao i karakter jer, izgleda, ne razume svako za šta se i protiv čega bori Maks Ferštapen. I to vrlo uspešno.

0-silverston 

Ako uzmemo u obzir da mu je praktično oteta pobeda na startu sezone, već standardno neobjašnjivo velika količina fortune na strani glavnog rivala u više trka, iznenadno pucanje gume u gotovo rutinski dobijenoj trci, u momentu kada dominira i pravi razliku - vozači upravo suparničkog tima mu dve uzastopne trke uništavaju kao i motor zbog čega ga tek čeka sankcija, već viđeno direkcije trka imaju dvostruke aršine, Red Bul stalno pod lupom FIA dok se žmuri na sporne detalje kada je Volfov tim u pitanju... Maks zaostaje samo 3 boda! Uprkos svemu navedenom. Posle više od pola sezone, minimalan zaostak za onim koji mora da bude prvak. Naravno, niko ne može bez greške da odradi svaku trku, ali iz do sada prikazanog zaista se nema šta zameriti ovom dečku. 

0-max

Za vikend nas očekuje prava fešta. Ko je uživo prisustvovao na pojedinim trkama poslednjih godina zna da Maksu domaća atmosfera nije strana. Fanatični i itekako brojni Holanđani ga prate svuda, pružaju sjajnu podršku, tako da mogu da zamislim kako će tek biti u njegovoj zemlji... Mogu vam samo reći, očekujte fudbalsku atmosferu. Pogotovo što pored svojih sunarodnika i ostalih Red Bulovih fanova, Maks sve više uživa i podršku nas ostalih koji, u nedostatku performansi svojih timova, navijamo da nam se dobra stara F1 koliko-toliko vrati, što u ovom slučaju znači upravo to. Da - navijamo za Maksa Ferštapena! Pogotovo nakon prošlog vikenda kada je, uprkos pol poziciji, jedini forsirao da se trka održi. Iskreno, kupio me je i pre toga, ali time samo potvrdio da se radi o pravom trkaču. 

0-luis 

I dalje sam stava da svetska politika neće dozvoliti da bilo šta stane na put njihovom miljeniku u pohodu na taj famozni osmi naslov, ali to je samo razlog više da se podrži ovaj momak koji ih sve više tera da igraju prljavije i da im svo blato ispliva na površinu. Borba do kraja pa šta bude!

Go Max!

Adam Turohan

Lajkuj nas na Facebook-u