sreda, 23 oktobar 2013 11:40

The Force štapovi za šarandžije

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

t-force-logoU modernom šaranskom ribolovu pribor, a naročito štapovi, igraju veoma važnu ulogu, pa šarandžije često ne žale velike svote novca da nabave ovakve štapove. Šaranski parabolik ima određene specifičnosti u odnosu na druge štapove. Kao prvo to je izgled samog štapa, ali ono što je još važnije je način na koji se ovaj štap savija prilikom borbe sa krupnim šaranom.

Konkurencija je u ovom domenu ribolovačkog pribora ogromna, pa pojava svakog novog "brenda" izaziva pažnju konkurentnih firmi, a naravno i ribolovaca.

Jedan takav proizvođač pojavio se nedavno i pokušava da nađe svoje mesto. U pitanju je firma "The Force" iz Holandije, a njihov glavni inženjer ima 15 godina iskustva u projektovanju i izradi šaranskih štapova. U programu trenutno imaju četiri serije štapova (od gore na dole) : "E" (Exclusive), "R" (revolution), "S" (sensitive) i "X".

Štapovi se rade od najkvalitetnijih Hi modulus karbona (32T - 40T), a oprema je takođe vrhunska - Fuji provodnici i držači mašinica. The Force štapovi se projektuju i testiraju, prolazeći kroz različite ekstremne testove savitljivosti i snage.

test-1

test-2

Upotreba najkvalitetnih materijala dozvoljava debljinu blanka od samo 12mm, uz sasvim pristojnu debljinu zidova i veliku snagu blanka.

Štapovi se, u zavisnosti od modela prave sa TC (Test Curve) od 2,5; 2,75 i 3 Lbs. Zanimljivo je da se svi štapovi prave samo u dužini od 3,6m (12').

Serija "X" ima donji deo ojačan unakrsno pletenim karbonskim trakama, što doprinosi dodatnoj snazi, ali i bacačkim karakteristikama štapa.

Takođe, serije "R" i "S" imaju rukohvat od najkvalitetnije plute u punoj dužini, što ove štapove čini još zanimljivijim.

Trofej.info je prvi portal na ovim prostorima koji vam ekskluzivno predstavlja ovu novu gamu štapova. Ti štapovi su toliko novi, da ih (koliko ja znam), još uvek niko odavde nije nabavio. Međutim, znajući naše ribolovce, samo je pitanje vremena kada će se neko pohvaliti jednim od prikazanih modela.

Vladimir Jovicki Jovis

Lajkuj nas na Facebook-u