sreda, 23 oktobar 2013 00:12

Od bambusa do karbona

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
od bambusa do karbonaČitajući ovu knjigu više puta, u raznim fazama njenog nastajanja, uvek sam dolazio do istog zaključka. Mnogi inženjeri i tehnolozi su pisali o načinu proizvodnje i karakteristikama štapova i mašinica, puno iskusnih ribolovaca je u tekstovima tačno navodilo mane i prednosti različitih rešenja i sistema. Ali Mister "Pošteno na vodi" je jedini Jugosloven koji ume da misli o priboru, povezujući osobine materijala, konstrukciona rešenja, namenu i cenu. Ko pažljivo prouči ovu knjigu (a verujem da će je ogromna većina čitalaca "preplivati" više puta u jednom dahu), dobiće u ruke alhemijski kamen ribolovačke mudrosti. Shvatiće principe po kojima treba zaključivati o priboru i pecanju, saznaće kako da izvuče više iz sebe i iz alata. I loviće više i češće, ma čime to radio. Od bambusa do karbona.

 

Vladimir Stakić
 
 
Knjiga "Od bambusa do karbona", koju su mnogi nazvali "udžbenikom ribolova", je A5 formata, na 176 strana, bogato ilustrovana sa preko 300 fotografija, šema i crteža.
 
Ovaj rariret, najčitaniju knjigu o sportskom ribolovu u bivšoj Jugoslaviji, čiji je sadžaj sve aktuelniji, možete kupiti (naručiti) po ceni od 550 dinara u knjižari:
 
gea grafGEA GRAF
Stara Pazova
Kralja Petra 14, lokal 4.
Tel/fax 022 310-379
E-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
 
Volim da pecam. Volim i pribor za pecanje. Volim i da pričam o tome.
Smatrajte "Od bambusa do karbona" plodom moje radoznalosti i tuđih saznanja.

Dragan Jovanov Glod

Lajkuj nas na Facebook-u