utorak, 22 oktobar 2013 15:15

VersaLures Serpent - transformers među voblerima

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

vobler-transformersTaman kada pomislimo da je na polju voblera (skoro) sve već izmišljeno, pojavi se proizvođač koji nas demantuje inovativnošću i originalnošću ideje. Jedan od takvih noviteta je pravi transformer među voblerima - model V-X4 Serpent, američke firme VersaLures LLC. Sedište firme je u gradiću Granite falls, u državi Vašington.

Sama ideja deluje krajnje jednostavna, ali trebalo se dosetiti! Šta je to što ovaj vobler odvaja od mora drugih? Mogućnost transformacije, promene oblika, namene, dužine i dekora!

Ovaj vobler je, kao što se vidi na slici, napravljen iz nekoliko delova, čijim spajanjem dobijamo vobler po želji! U svakom pakovanju naći ćemo rep, središnji deo i dve glave. Stavljanjem prve glave u obliku popera, dobićemo pravog površinca, a stavljanjem glave sa stabilizatorom, dobijamo klasični vobler (doduše malo debljeg) minnow tipa. Središnji deo se može ubaciti ili ukloniti po želji. Sa središnjim delom, vobler je dugačak 5' (12,7cm), a bez njega 3' (7,6cm).

versalures-serpent

Oznaka “4” u nazivu voblera sugeriše da je moguće napraviti četiri različite kombinacije. Ali ni tu nije kraj. Ako kupimo dva ili više ovakva voblera, možemo ih kombinovati i u dekor koji želimo! Ovaj "transformer" vobler se proizvodi u nekoliko dekora, a (po meni) najzanimljiviji se vide na slici dole.

versalures-dekori

Takođe, treba reći da središnji deo sadrži i ležište za svetleću ampulu, kojih se u pakovanju dobija čak 6!

V-X4 Serpenti su napravljeni od najkvalitetnijeg polikarbonata, izuzetno su čvrsti na spojevima a mogu držati, po tvrdnji proizvođača i ribu od 100kg bez opasnosti da će se razdvojiti. Cena je prilagođena onom što se dobije - 12$.

Nastavićemo da vam i ubuduće na sajtu Trofej.info prestavljamo nove, interesantne i manje poznate varalice (voblere, silikonce), koje mogu biti veoma zanimljive našim ribolovcima.

Na kraju, vaše mišljenje o ovim (kao i ostalim) voblerima, možete izneti na Forumu Trofeja a pogledati kako radi pod vodom klikom na našu sekciju VIDEO pa izaberite šta vam se sviđa.

Vladimir Jovicki Jovis

www.trofej.info

Lajkuj nas na Facebook-u