utorak, 22 oktobar 2013 15:12

Strike Pro Twin Minnow

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Kada jedna varalica bude proglašena za najbolju u kategoriji voblera na tako prestižnoj smotri kao što je EFTTEX, onda je svakako treba bliže predstaviti. Tako je 2011. godine je među čak 19 finalista, pobedio model Twin Minnow, poznate tajvanske kompanije Strike Pro. U pitanju je kompanija poznata po vrhunskom kvalitetu voblera, koja uspešno posluje već punih 30 godina. Varalice ove kompanije nisu baš često prisutne na našim prostorima, pa ni u kutijama naših varaličara, pa vredi reći nešto više, a naročito o pobedniku, koga možete videti na slikama.

Već na prvi pogled, vidi se da je reč o veoma originalnom i neobičnom vobleru. Ovakav dizajn može asocirati na grabljivicu i njen plen, ali i na alburnusa, koji može menjati u očima ribe iluziju svoje veličine.

Kao što se vidi, prednji deo je potpuno providan, dok je drugi deo izrađen u nekoliko veoma atraktivnih dekora. Ideja je, da ovakav vobler može grabljivici stvoriti iluziju relativno malog plena, ali sa veoma jakom vibracijom (za svoju veličinu), koja će snažno delovati na bočnu liniju predatora.

strike-pro-2

strike-pro-3

Ovaj vobler se takođe pravi u još dve varijacije: prednji deo ofarban a zadnji transparentan, ili oba dela ofarbana. Ovakav dizajn omogućava da grabljivici deluje kao dva alburnusa koja plivaju zajedno. Ovim varijacijama u dekorima i njihovom rasporedu se može postići različit efekat kod grabljivca.

Ono što je isto toliko bitno je, da ovakav dizajn omogućava veoma daleke zabačaje, zbog aerodinamike tela i težine voblera. Takođe, trokrake udice se mogu postavljati po izboru: samo na prednjem, samo na zadnjem, ili raspoređene na oba dela voblera. Twin Minnow se pravi u nekoliko veoma atraktivnih dekora koje možete videti na slici ispod:

strike-pro-dekori

Ovaj vobler se pravi u dužini od 10cm, a težina je od 6,5 do 7,3g, u zavisnosti od modela. Radi se o praktično univerzalnom vobleru, koji će na našim vodama podjednako dobro napasti štuka, smuđ, bas, som...

Na kraju, možda treba reći da je ovaj vobler dizajnirao i razvio lično predsednik kompanije, Michael Tsai.

Vladimir Jovicki Jovis

www.trofej.info

Lajkuj nas na Facebook-u