nedelja, 20 oktobar 2013 18:12

Queen meri za šarandžije

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Trofej Mladen 1Mladen je savremeni šarandžija - ima sve što mu je potrebno za ribolov. Skoro sve. Nema samo mrežicu za sušenje boila. Pošto ima sve naj, ne može boile da u običnom džakčetu (od krompira) suši, mora i to da bude... znate već koje firme - one na tri slova. U Sloveniji ima dobrih prodavnica - ali prodavaca još boljih! Uvali mu prodavac pored mrežice šator (znate već koji!) i - brodić?! Mrežica ga je tako koštala 2700 evra, a šator i brodić je dobio gratis! Kažu da su Slovenci “racionalni”. Mladen je, kaže, samo 50% Slovenac. Trgovac je, garantovano, 100 posto Slovenac! I tako, sticajem okolnosti, imate i Vi priliku da vidite tu “mrežicu”...

Ali da vredi - vredi! “Katamaran” korito brodića i po osrednjim talasima elegantno plovi, a po mirnom vremenu klizi. Motor se skoro i ne čuje, radi na akumulator. Jedini (mali) nedostatak je što akumulator treba još kod kuće “do daske” napuniti, a na terenu ga samo, iz automobila, dopunjavati. Sve ostalo su prednosti:
Stavite boile, partikle... i pošaljete ga na spot da tamo tovar istrese. Samo kako pronaći spot? Lako, brodić ima i sonar, a vi na obali zumirate, pregledate dno, birate mesto. Ima brodić čak i GPS da bi uvek na isto mesto otplovio, tovar istresao, a da sonar i ne mora da se uključuje.

Trofej Mladen 2

Da, ali kako da uvek tako precizno zabacim na spot? I za to ima rešenje - brodić može da vaše namamčene udice ponese, a vi mu sa obale daljincem naredite gde da ih spusti. Tako ste i na tačno mesto “zabacili”, i sigurni ste da se dalekometni sistem nije umrsio.
A ako je magla, noć? Brodić ima svetla, reflektor... Baterija (akumulator) traje oko 45 minuta, a ako je pri kraju signalizira vam da ga vratite, da ne bi za njim plivali. Nosi 5 kg boila, domet daljinskog je do 500 metara.
U “Trofeju” broj 12/2002 predstavili smo ga, sada smo ga uživo istestirali. Da li vredi tolike pare? Ko ih ima - vredi! Angling Techniks Microcat je pravi luksuzni “Queen Meri” brod, ali pazite da (vašom greškom) ne postane - “Titanik”! I “Titanik” je bio “nepotopiv”, pravo čudo tehnike...
Na slici je Mladen sa šaranom. Da li bi ga i bez “mrežice” upecao?
Ko to zna?

Trofej Mladen 3

Lajkuj nas na Facebook-u