četvrtak, 24 oktobar 2013 16:02

Silver Lake na sajmu turizma

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Silver0Republika Srbija raspolaže brojnim resursima za razvoj turizma. Uz uključivanje privrednih i vanprivrednih delatnosti, koje imaju interes za razvoj, ova privredna grana trebalo bi da postane jedna od generatora razvoja Republike i rasta ukupnih ekonomskih aktivnosti. Polazeći od osnovnih pravaca u svetskim turističkim kretanjima, ciljeva dugoročnog razvoja turizma u Srbiji, dostignutog stepena razvoja i resursne podloge, turizam na Dunavu predstavlja ogroman resurs. Na ulasku u novu eru turizma, Srbija je, sa jedne strane suočena sa potrebom revitalizacije nasleđene strukture ponude, a sa druge strane sa boljim iskorišćavanjem brojnih netaknutih atrakcija i obiljem novih turističkih proizvoda. Želimo da našim turističkim kompleksom Srbiju obogatimo za jednu novu, atraktivnu i nesvakidašnju destinaciju koja će svojim razvitkom doprineti pozicioniranju Srbije kao turističke atrakcije evropskih razmera.

O investitoru

 

Turizam predstavlja savremenu, masovnu i društveno-ekonomsku pojavu, ujedno predstavlja ekološki čistu industriju koja svoj razvoj počinje onog trenutka kada se istovremeno ostvare tri osnovna uslova za turističko kretanje: slobodno vreme, novčana sredstva i naravno, neizbežna infrastruktura.

 

Silver Lake Investment d.o.o. osnovano je 11. novembra 2006. godine sa ciljem realizacije i praćenja izvođenja projekta turističkog-kongresnog centra Silver Lake Resort, Srebrno jezero. Jedini osnivač ovog društva je NCA Investment Group d.o.o. osnovano godinu dana ranije. Osnovna delatnost NCA Investment Group-e su investicioni poslovi. Vlasnik i osnivač privrednog društva NCA Investment Group d.o.o. kao i privrednog društva Silver Lake Investmnet d.o.o. je gospodin Slobodan Vučićević (na slici levo, pored njega je gospodin Goran Petković, Državni sekretar za turizam).

 

Vizija projekta

 

Nakon godina izolacije i transformacije, Beograd postepeno počinje da zauzima svoju raniju ulogu ekonomskog i političkog centra jugoistočne Evrope. Grad pulsira i ponovo privlači posetioce. Očit je polet, isto kao i želja za boljim kvalitetom života. Od te tačke počinje projekat "Srebrno Jezero". On ima cilj da se u opreznim fazama, prilagođenim opštem razvoju, u blizini Beograda izgradi turistički kompleks, koji preko cele godine nudi najrazličlitije usluge na visokom nivou. Naša zamisao je "resort" koji je u skladu, kako sa domaćim rekreacionim i poslovnim tržištem, tako i sa međunarodnim kulturnim, zdravstvenim i sportskim turizmom. Projekat Silver Lake Resort-a je jedinstven po svim modernim zahtevima vezanim za održivost investicija jer od samog početka podjednako vodi računa o ekonomskim, ekološkim i socijalnim aspektima.

 

O investiciji / projektu

 

Zahvaljujući investiciji jednog od najuspešnijih privrednika u Srbiji, gospodinu Slobodanu Vučićeviću, koji je svoju viziju razvoja turizma odlučio da prenese na Srebrno jezero i da na samoj obali Dunava, na preko 50 hiljada kvadrata objekata i površini od preko 315 ha, Srbiji obezbedi jedinstvenu turističku ponudu.

 

Silver Lake Resort u svom sadržaju predviđa hotele visoke kategorije kao što je Danubia Parkhotel 4* i Luxury Hotel 5*, luksuzne apartmane i vile, sportsko rekreativne objekte sa tematski sagrađenim terenima, marinom na obali Dunava, komercijalnu zonu na jezeru, šetalište, uređenu obalu, ribnjake i još mnogo toga. Akcenat posebno stavljamo na golf terene koji će se prostirati na više desetina hektara i u potpunosti zadovoljiti profesionalne igrače golfa. Ovakav pristup nesumnjivo opravdava visinu investicije i ujedno investitora pozicionira među mali broj onih koji su prepoznali turizam Srbije kao industriju i kao privrednu granu koja će obezbediti nova radna mesta i bolju perspektivu, ne samo za opštinu Veliko Gradište, Braničevski okrug, već i za celu Srbiju.

 

 

Na nedavno održanom 30. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, u svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma, za ugledne zvanice i medije održana je prezentacija o Silver Lake Resort-u, a u hali 14 bio je štand gde su brojni posetioci saznali o planovima i tempu izgradnje najvećeg turističkog centra Srbije.

 

Silver3

 

Silver4

 

Silver5

 

Lajkuj nas na Facebook-u