četvrtak, 24 oktobar 2013 15:46

Zlatno Srebrno jezero

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

SilverLake 0Dozvola za Srbija-Centar je 4.000 dinara i kod bilo kog korisnika da je kupite vazi i za Srebrno jezero i za deo Dunava koji pripada Silver Lake Resort-u. Ali ako kupite dozvolu direktno od Silver Lake Resort-a imacete i nekoliko povlastica i pogodnosti za pecanje na vodama kojima oni gazduju...

Privredno društvo SILVER LAKE INVESTMENT d.o.o. Beograd (investitor) čiji je osnivač NCA Investment Group d.o.o. osnovano je 11. novembra 2006. godine, s ciljem realizacije i praćenja izvođenja projekta turističko kongresnog centra Silver Lake Resort, Srebrno jezero.

S tim ciljem je investitor Silver Lake Investment na teritoriji opštine Veliko Gradište ambiciozno ušao u zakup i u kupovinu zemlje namenjenu za izgradnju hotela, apartmana, golf i sportskih terena, ugostiteljskih objekata i prodavnica. U ovom trenutku Silver Lake Resort raspolaže sa 320 ha zemlje od čega je 50 ha pod šumom...

Prema proceni stručne službe opštine Veliko Gradište (opštine sa najvećim brojem nezaposlenih u Braničevskom okrugu), očekuje se da će veliki broj ljudi ovog kraja naći zaposlenje i sigurnu egzistenciju tako što će njihovo angažovanje biti u okviru delatnosti koje opslužuju hotelski kompleks. Poljoprivreda, lokalna domaća radinost i turizam su grane za čijim proizvodima će potreba rasti već od 2008. godine sa otvaranjem novoizgrađenih objekata na obali jezera.
Silver Lake Resort u svome sadržaju predviđa hotele visoke kategorije, kao što je Danubia Parkhotel 4* i Luxury Hotel 5*, luksuzne apartmane i vile, sportskorekreativne objekte sa tematski sagrađenim terenima, marinom na obali Dunava, komercijalnu zonu na jezeru, šetalište, uređenu obalu, ribnjake, i još mnogo toga.
Akcenat posebno stavljamo na golf terene koji će se prostirati na više desetina hektara i u potpunosti zadovoljiti profesionalne igrače.

Trofej SilverLake tenis

Tokom 2007. godine uspeli smo da:
- Izgradimo četiri teniska terena i organizujemo prvi teniski turnir na ovim prostorima u saradnji sa Teniskim Savezom Srbije.
- Izgradimo dva ugostiteljska objekta sa po tri lokala.
- Završimo prvu fazu marine, postavljanjem pontona sa elektroinstalacijom i instalacijama vodovoda.
- Završimo i usvojimo finalnu verziju MASTER PLANA koji je realizovan u saradnji sa Krause Bohne (arhitekte i internacionalni planeri) i Creatop (kreatori turističkih projekata) iz Nemačke.

SilverLake 2

Ovo su neki detalji koje smo saznali na prezentaciji održanoj u punoj sali gimnazije u Velikom Gradištu 20. decembra 2007. Projekat je predstavio direktor Silver Lake Resort-a g. Miodrag Denić, a na pitanja brojnih znatiželjnika odgovarao je i g. Slobodan Vučićević. Pošto je gospodin Vučićević veliki zaljubljenik u sportski ribolov, sigurni smo da će Srebrno jezero (vrlo skoro!) postati – zlatno. Tako ćemo, najzad, i mi u Srbiji imati gde da pecamo i (ono što je nama, zagriženim sportskim ribolovcima, najvažnije!) moći da upecamo! Jer ovolika investicija i ambiciozni planovi sigurno računaju i na goste sportske ribolovce (domaće i inostrane) a oni će doći samo ako imaju šta da upecaju. Naravno, i ako sve bude čisto! A već sada na predivnim terenima ne možete da naiđete na bačenu flašu ili kesu.
Kakvo je trenutno stanje ribljeg fonda na Srebrnom jezeru i na Dunavu u okolini bolje da vam ne objašnjavamo - da ne kvarimo ovako lepu sliku...
Praktično, izgradnjom ovog kompleksa dobijaju svi! Jedino gube - krivolovci!
D.J.

Lajkuj nas na Facebook-u