nedelja, 22 februar 2015 11:11

Veliki smuđ – velika reklama

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Eh, da je herr Kraus uhvatio onog svog kapitalca danas, pa da je prijavio kako ga je ćapio na  varalicu „Godzilu“ a ne na kedera, gde bi mu bio kraj. Ovako, ispada da velike smuđeve love sam profesionalci, test ribolovci raznih firmi. I odmah osvane slika na Internetu, ali često bez ikakvih podataka u ulovu – osim pribora, najčešće varalice. Tako ni za ovoga velikana ne mogu da izguglam podatke, osim što prepoznajem da je na slici Francuz Denis Curot, test ribolovac firme Savage Gear, ili Prologic. Baš šteta, jer je smuđ zaista veliki... ma koliki da je.

Denis-Curot

Stoga sam se opet potrudio da ga „izmerim“ na moj način. I šta sam ustanovio? Da i dalje pojma nemam koliko je težak, ali da je smuđ veoma dugačak. Recimo, da je duži od 110 cm a možda i više – Krausov World Record Zander je dugačak 116cm. Na slici se vidi i da je Krausov teži, širi, deblji... ali je i ovaj Denisov zver, mora se priznati. Cenim ga na jedno 15-ak, maksimum 16 kilograma. No, ne držite me za reč – koliko je stvarno težak zna jedino msje Curot... ukoliko ga je uopšte izmerio...

Zander-Record-World

Ubijaju ovakve fotografije! Dokle više, bre?! Pa zar ne shvataju da ispadaju smešni. Čemu to? Pa nisu ribolovci vesla sisali. Eto zbog čega se sakrivaju prsti, jer uzalud je isteglio ruke, kad se sve vidi. Očigledno da je to uradio čist amater – i ribolovac i fotograf.

smudj-prsti

Ovako to rade „profesionalci“! Italijani naravno, i opet za reklamu! Dva svetska rekordera, oba Italijana! Ajde?! I oba ne bez prstiju, nego i bez ruku. Pa čime drže štapove ti „invalidi“ kad su sakati? Eto, jedino u ribolovu mogu postojati dva svetska rekordera, jedan je Marco Guidici a drugi Dino Ferrari. Pa ti sad kupuj pribor koji oni fale, ukoliko želiš da upecaš tolike ale.

Italijani su ti čudo, eto upravo vode ubojitu marketinšku kampanju na Internetu, posebno ne Fejsbuku – love somove preko dva i po metra ko od šale, ređaju ih ko klade pored obale, pa se slikaju - i to usred zime. Prepun je Fejs zimskih somova sa reke Po. Uskoro će mnogi da zaborave Ebro! Jer što da zarađuju Pirinejci, kad mogu Apeninci. A naivni Španci pojma nemaju da somovi rade i zimi – iako je Španija južnije, a vode toplije. Stoga je pitanje dana kada će i naši da krenu masovnije na Po – bliže je. Da li i jeftinije? No, bilo kako da bilo, reklama sa monstruoznim zimskim somovima sa reke Po već daje rezultate – jer se zaista upecaju somovi.

Naravno, na varalice te i te firme, hehehe. Stoga je net pun varalica!

Dragan Jovanov Glod

Lajkuj nas na Facebook-u