subota, 19 oktobar 2013 15:31

Sensas preoteo od konkurenta petostrukog šampiona sveta

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

SensasPoznati ribolovac Alen Skotorn (Alan Scotthorne), petostruki svetski šampion u pecanju na plovak, potpisao je nedavno novi trogodišnji sponzorski ugovor sa kompanijom Sensas iz Francuske, koja se danas smatra liderom u proizvodnji mamaca, hrana i primama za sportski ribolov, posebno u pecanju na plovak i fider.

Prema uslovima ugovora, Alan se obavezao da će koristiti isključivo “softver” ovog proizvođača i da će aktivno učestvovati u razvoju i promovisanju novih proizvoda za pecanje Sensas. Još ranije je, kao što znamo, Scotthorne promenio i svog sponzora “hardvera”, ostavio je Shimano i prešao u Drennan.

Belgijski proizvođač mamaca, hrana i primama Marcel (Marsel) Van Den Eynde, čija je perjanica, Alan je bio duži niz godina, odavno je prestala da bude ozbiljan konkurent Sensasu - smrt legendarnog Marsela uticala je i na proizvode brenda VDE, pa mnogi ribolovci danas smatraju (da li opravdano?) kako je trenutno Sensas mnogo bolji izbor.

Marcel-Scotthorne

alan-skotorn

No, da li je Sensas zaista bolji (i ako jeste, da li baš toliko) nego Marcel Van Den Eynde pokazaće, kao i uvek, vreme – koje je najbolji sudija. Jer je danas sve biznis, a u svakom biznisu je reklama, marketing i propaganda ponekad važnija nego sam kvalitet proizvoda.

Uostalom, Šumaher je sedmostruki svetski šampion Formule 1 a, evo, već treću sezonu zaredom u Mercedesu ne može da osvoji ni jedan Grand Prix, a kamoli osmu titulu. Opet, taj isti Šumaher je Ferrariju doneo 5 vozačkih titula zaredom – posle pauze od čitave dve decenije (od 1979. do 2000. godine nijedan vozač Ferrarija nije postao šampion F1). Tek kada su Ferrari & Co uspeli da sklope bolid ravnopravan ostalim konkurentima Šumi je pokazao šta sve može i koliko zaista vredi.

Kao što vidite, i u ribolovu je slično. Za vrhunski rezultat neophodan je kvalitet mamaca, hrana i primama, pribora i opreme – i ribolovac koji to zna da iskoristi i primeni u praksi na vodi. Jedno bez drugog ne ide, kao hardver bez softvera – i obrnuto. Sensas i Scotthorne moraju, stoga, biti dobitna kombinacija.

Ali tek ako sve to zajedno isprati i odgovarajuća reklama… eto profita.

Potrošačko društvo 21. veka nekada više veruje brendu, a nekada promoteru. Stoga je najbolje ako se sve objedini – da poznati brend promoviše popularno lice. Uostalom, moguće je i da se Lacoste majice kod nas bolje prodaju od kada ih promoviše popularni Mrka, jer je u našim medijima (sa izuzetkom Đokovića) više političara nego sportista.

Trofej

Lajkuj nas na Facebook-u