petak, 01 novembar 2013 18:00

Kup Srbije u feeder ribolovu 2013

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Drugi ekipni Kup Srbije u feeder ribolovu, održan je u nedelju 20.oktobra 2013.godine na takmičarskoj stazi manastirskog jezera u Žiči. Učešće je uzelo osam tročlanih ekipa: Nišava Niš, Veternica Leskovac, Ibar sport Kraljevo, Enter fishing Kraljevo, Eko trofej Beograd, Shimano 3M Pančevo, Trstenik i naravno Energo Tim Beograd.

Feeder-cup-2013

I pored više nego odličnih uslova za ribolov za ovo doba godine, na treningu se jako slabo pecalo. Uglavnom se dobijala sitna babuška tipična za ovo jezero, ali je radila mrljavo i “na mišiće” su vispreniji takmičari uspevali da ulove svega malo preko dva kilograma. Šaran se skoro uopšte nije javljao, čak ni oni sitniji komadi oko 500gr, koji se u zaista pristojnim količinama mogu videti sa terase restorana na jezeru.

Za našu ekipu nastupili su Dejan Todorović, Bojan Blažeski i Nenad Kostadinović, uz rezervu Marka Antića i glavnog logističara Radovana Stejića. Iako smo nastupili kao favoriti znali smo da ćemo se dobro oznojiti da prelazni pehar vratimo za Beograd, pogotovo što su nišlije izašle “na crtu” sa najjačom postavom (Saša Cuckić, Dragan Radunović, Jovica Mitrović), mada nijedna ekipa nije bila za potcenjivanje.

Od samog starta riba je izuzetno loše radila, pa čak i ta sitna babuška nije mogla da se peca od sitnog čebačoka. U sektoru A i B, većina takmičara se zbog toga opredelila na rezervnu varijantu-pecanje klenova ili beovice (kedera). U sektoru C situacija je bila nešto malo bolja, jer je babuška koliko toliko radila, a neki takmičari su imali izlete-pokušaje da ulove nekog šarana.

U sva tri sektora, borba za plasman se vodila bukvalno do poslednje sekunda, do zadnjeg sudijskog zvižduka. U A sektoru Bojan Blaževski je lavovski izbunario jednu jaku “dvojku”, u sektoru B, posle “porođajnih” muka Dejan Todorović je bio treći, dok je Nenad Kostadinović bio pobednik u C sektoru. U ukupnom skoru imali smo 6 poena, dva manje od niške Nišave, koja je postala ovogodišnju Kup pobednik Srbije. Treće mesto pripalo je domaćinima Ibar sportu Kraljevo sa 11 sektorskih poena (Stefan Arsić, Bojan Milošević, Miorag Rilak). “Tragičari” ovog takmičenja su pančevci (Tomislav Topić, Branislav Arsenijević, Igor Jovanovski), koji su u poslednjim sekundama meča izgubili dragocen poen i kući otišli bez trofeja. Peto mesto osvojila je ekipa Enter fishing iz Kraljeva sa 17 sp (pecala samo dva takmičara!!!), šesti je Eko trofej Beograd, sedma Veternica Leskovac i osmi Trstenik iz Trstenika.

Još pregršt lepih fotografija pogledajte na odlično urađnom sajtu:

http://www.energo-tim.rs/kup-srbije-u-feeder-ribolovu-2013/

Lajkuj nas na Facebook-u