nedelja, 20 oktobar 2013 17:20

Šaran - rekord 21. veka u srbiji

Ocenite ovaj članak
(7 glasova)

trofej carp200Iako je fotografija trebalo da bude bolja, ko razume vidi da je šaran stvarno veliki, jer mu stomak leži na kolenu ribolovca. A i svedoka je bilo mnogo. Toliko, da se, eto, nije napravila bolja fotografija. Šteta, velika šteta. No, za utehu, bar je snimljen video kamerom.

Najlepše u čitavoj priči je što je giga-šaran vraćen u vodu, i pored toga što je (kako se priča) ribolovcu nuđena poveća suma za otkup trofeja. Svaka čast!

Ovaj nesvakidašnji ulov ostvario je Aleksandar Spasić iz Čačka, na jezeru Međuvršje, u noći između 28. i 29. oktobra 2010. Posle borbe od sat vremena napokon je savladan. Upecao se na boilu koje Saša sam pravi, udicom "četvorkom" i monofilom 0,33mm. Šaran težine skoro 30 kila, tačnije 29,5 kg, dugačak 110cm, imao je ogroman obim "struka" - čak 95cm! Stavljen je pažljivo u sak, i fotografisan tek kroz nekoliko sati, kada je došao kamerman, pa je moguće da je malo i "kalirao" na težini. Čak da jeste, i ovoliko je više nego dovoljno.

To je, verovatno, najveći šaran upecan u 21. veku u Srbiji, a pre ovog ulova, u prošlom veku, upecana je svega nekoliko većih i(li) slične težine, ali ni oni nisu fotografisani kako dolikuje, a kamoli na neki način "ozvaničeni". Nažalost, nisu ni ove fotografije reprezentativne, ali se ipak vidi koliki je, a postoji i video zapis o ovom kapitalcu kako je vraćen u vodu, tako da ga možemo nezvanično smatrati za aktuelni rekord Srbije ovog veka. A ako je bilo toliko svedoka prilikom merenja i vraćanja može se smatrati i zvanično važećim rekordom. 

trofej.carp600

www.trofej.info

 

Lajkuj nas na Facebook-u