petak, 16 decembar 2016 12:04

Ferrari Burago - dve razmere i dve serije

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vest da je poznati Burago posle 15 godina ponovo dobio licencu za Ferrari modele automobila obradovala je mnoge kolekcionare replika, posebno jer su Burago proizvodi lako dostupni širom Srbije. Stoga za početak, dok detaljnije ne počnemo da predstavljamo nove replike Ferrari iz Burago produkcije, evo kratkog prikaza jednog modela Ferrari u razmerama 1:18 i 1:43 ali iz dve edicije: Signature Series i Race and Play kolekcije. Replike Ferrari su daleko najpopularnije kod kolekcionara pa eto i ja s nestrpljenjem očekujem da se pojave u našim prodavnicama.

ferrari-california-t

burago-ferrari-signature

Već na prvi pogled primeti se razlika – Signature serija (iznad) je vrhunski urađena metalna replika i, naravno, skuplja. Na modelu se otvaraju vrata, prtljažnik i hauba, a točkovi volanom zakreću. Boja je prekrasna, a detalja koliko god poželite. Veoma precizno je urađena proporcija, a detalji enterijera kabine, karoserije, točkova, guma.... zaista privlače pažnju i najvećih „zakerala“ među kolekcionarima replika. Modela će biti u više boja, pa bitajte po volji...

Race and Play (ispod) replika je skromnija varijanta Kalifornije – ali i jeftinija. Međutim, i nju krase tačne proporcije i sasvim dovoljno detalja za tu klasu. Naravno, bogatstvo detalja je mnogo veće u Signature seriji - fotografije najbolje svedoče pa sami uporedite. I Ferrari California T serija Race and Play se proizvodi u više boja, i takođe u dve verzije – sa i bez krova.

California-1

california-2

california-3

Videli ste Ferrari Californiu T u razmeri 1:18. Evo ispod istog modela ali u razmeri 1:43. Skromnija replika, bez otvaranja, ali sasvim solidna što se tiče detalja. Naravno, manja razmera niža cena. Ono što posebno treba naglasiti kod popularne razmere 1:43 je što se replike isporučuju na postolju i pod akrilnim poklopcem koji repliku štiti od prašine. Ali i od male dece koja bi rado autić provozali, iako je na ambalaži naglašeno da je za decu stariju od 14 godina.

burago43-1

burago43-2

burago43-3

Za sada samo ovoliko. Stoga redovno posećujte sajt Dexy Co – u njihovim bogato snabdevenim i brojnim prodavnicama će se prvo pojaviti modeli koji izazivaju znatiželju kolekcionara širom sveta, nove replike Ferrari Burago iz MCG - May Cheong Group (Maisto).

Kolekcionar

Lajkuj nas na Facebook-u