četvrtak, 04 februar 2016 17:29

Ferrari SF15T Burago Racing1:18

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ukoliko vas interesuje Formula 1 preporučujem vam da kliknete OVDE i čitate brojne tekstove o F1, a sada ću predstaviti bolid kojim je Fetel 2015. tri puta pobedio i bar na mahove pomrsio račune Mercedesu. Radi se i odličnoj replici Burago iz Racing serije u razmeri 1:18 koja je veoma tražena među F1 kolekcionarima, a nezabiolazna u kolekciji tifoza. Može se komotno uporediti sa serijom HotWheels koja je takođe imala vozača u kokpitu, pa delimično čak i sa edicijom HotWheels Elite.

b6

Zašto kažem odlična vidite sa fotografija. Iako je među kolekcionarima bilo strepnje da je Burago, tačnije Bburago, samo fabrika igračaka – nije tako. Uostalom, čim na ambalaži piše da je replika namenjena za starije od 14 godina, a posebno što je urađena strogo po licenci Ferrari (koji zahteva striktna pravila i dostojan kvalitet), jasno je da ovo nije autić-igračka nego vrlo kvalitetna kolekcionarska replika. Idemo redom...

b7

napred-detalj

nazad-detalj

Videli ste iznad neke detalje prednjeg i zadnjeg dela bolida! Poznato je da se na većoj replici (manjoj razmeri) svaki nedostatak lakše vidi, svaka greška je neuporedivo uočljivija jer je razmera 1:18 a ne 1:43. E, ovde ništa ne bode oči, sve je tu i gde treba! Od brojnih spojlera, usmerivača strujanja i otvora za napajanje vazduhom motora i hladnjaka karoseriji, preko šasije i vešanja sa vidljivim karbonskim pletenjem, do detaljnih felni i slik guma (logotip Pireli i sa spoljne i sa unutrašnje strane) i kamerama. Proporcije su tačne (malo je deblja pito-cev na nosu), boja je vrlo kvalitetna, reklamne nalepnice sponzora baš sve na broju, retrovizori prava ogledala, „hromiran“ auspuh turbo motora, plastično svetlo nazad, itd.

fetel-napred

Fetel-nazad

Naravno, tu je i Fetel (ko voli Ledenog Finca postoji i replika sa Kimi Raikonenom) u kokpitu, sa sve kacigom i kombinezonom sa logotipima i našivcima na njima, potom pojasevi sa takođe sponzorskim logotipom, volan sa „dugmićima“... Uostalom, pogledajte ove dve sličice ispod – iznad je replika Burago a ispod fotos originalnog bolida Ferrari SF15T, pa uporedite.

ferrari-burago

ferrari-sf15t

Replika stiže u kartonskoj ambalaži, a u kutiji je plastično postolje sa bezbedno učvršćenim bolidom na njemu, tako da transport ne predstavlja problem.. Nažalost, replike te veličine se većinom ne isporučuju u boksovima sa akrilnim poklopcima. Ali ambalaža je sporedna, bitno je bogatstvo detalja, a ova replika Fetelovog bolida ih ima napretek - recimo u usisnicima se vidi i mreža!

b3

Stoga jedva čekam da se ovaj Buragov bolid Ferrari pojavi u Dexy Co prodavnicama, jer ne što je toliko rizično transportovanje veće replike iz inostranstva, ne ni zbog carine i poštarine, nego ponajviše zbog naših „revnosnih“ carinika koji ne mogu da odole da svaku kutiju otvore i ispipaju – pa neretko i polome – ali uvek paket ofrlje zatvore.

b1

b2

b0

Eto prikazah ukratko repliku bolida ne samo što sam fanatični navijač Skuderije, nego što još od kada nema Šumahera u kokpitu odavno nisam toliko vatreno navijao kao sada za „mladog Šumija“ sa brojem 5 – Sebastijana Fetela u Ferrariju. Stoga toplo svima preporučujem ovu odličnu repliku bolida Ferrari u razmeri 1:18 iz serije Burago Racing, kojim je Sebastijan osvojio tri Grand Prix pobede u Formuli 1 sezone 2015.

Kolekcionar

Lajkuj nas na Facebook-u