sreda, 15 januar 2014 11:39

Livetarget BaitBall – jato u boci

Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

Redovni posetioci našeg portala se verovatno sećaju da smo o Livetarget voblerima već pisali u tekstu Livetarget - živa meta za slane i slatke vode.

Ko se ne seća, evo prilike da se podesti nekih detalja vezanih za ovog proizvođača. Ovaj tekst će biti posvećen novom i originalnom Livetargret konceptu. I zaista, moramo priznati da se ovakvi vobleri ne viđaju baš svaki dan. No, krenimo redom...

Kada su radili na dizajnu ovog voblera, kreatori su se prvenstveno vodili načinom na koji grabljivica napada plen. Na ilustraciji se vidi kako to izgleda.

L-1

1. Kada ribe primete predatora u blizini, plen instinktivno formira veliko jato kako bi ga zbunili, "znajući" da predator napada one ribe koje su izdvojene iz jata i koje može lako uhvatiti.

2. U trenutku kada se lovac sasvim približi, on upada u jato, pokušavajući da ga rasturi. U tom trenutku adrenalin je najvišem nivou i uzbuna vlada među svima.

3. U trenucima panike, ribice očajnički pokušavaju da pobegnu, jato se rastura u manje grupice (“balls of bait” - odatle i naziv ovog voblera), predator ih pojuri, a tada ih najčešće i sustigne. Tada sledi egzekucija...

Kada je reč o samom vobleru, kažu da je najteže bilo napraviti maksimalno verne imitacije "kedera", ali i odgovarajuću plastiku u koju su uliveni. Plastika je morala biti kristalno čista, totalno providna, praktično nevidljiva pod vodom. Ovo je opisano kao kada pravite brod u boci, ali tako da se boca ne vidi!

L-4

L-5

Vizuelno, vobleri iz ove serije izgledaju zaista fantastično, a oni koji su ih koristili, kažu da pod vodom izgledaju maksimalno prirodno i da ne bude nikakvu sumnju kod predatora.

Livetarget BaitBall trenutno postoji u tri oblika: kao crankbait, minnow i popper. U ponudi su plitkoronci, srednjeronci i suspending modeli. Model Emerald Shiner je dužine 115mm, Glass Minnow 110mm, a Threadfin Shad 63mm.

L-2

L-3

Dekori su zaista fantastični, tako da će uz ribu, garantovano biti upecan i ribolovac! Vobleri su primarno namenjeni pecanju basa, ali i štuke i smuđa. Cena se u ovom trenutku kreće od 15 - 20 dolara.

Kod nas ih još nema, pa ih nemamo ni mi u redakciji, tako da ovaj tekst nije test nego tek predstavljanje. Ali imamo internet i PayPal pa ćemo ih prvom prilikom naručiti…

No, neko od vas, brojnih prijatelja, kolega ribolovaca ih, verovatno, već ima – napišite koju reč njima.

Vladimir Jovicki Jovis

Lajkuj nas na Facebook-u