nedelja, 27 oktobar 2013 21:21

Štuka 11kg 123cm na varalicu Brzotrz Red Head

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

brzotrzŠta reći poslije ovog naslova? Kako započeti priču? Svi će reći, ispočetka. Pa dobro - datum je 08. 10. 2011. Ko bi uopšte mislio da jedan običan, rekreativan izlazak na vodu može ovako završit. Štuka je uhvaćena u jutarnjim satima, oko devet časova, na jezeru Bistarac, Lukavac, BIH. Uhvaćena je na varalicu tzv. Brzotrz, nakon samo par zabačaja, a o ostalom priboru, nemam puno šta reći - kineska radinost!

Borba je trajala oko pola sata. Slika je nažalost napravljena kod kuće, a ne na licu mjesta, jer je prijatelj u čije ime pišem, Nedžad Kikanović, bio sam na vodi. Ja sam taj dan imao nekih porodičnih obaveza pa sam propustio, na žalost, ovaj spektakl. Jedino šta još mogu napisati je o nekolegijalnosti prisutnih ribara, koji su se tu zadesili, jer kada je Nedžad vidio da se radi o velikoj ribi i svjestan nekvalitetnog pribora, zatražio je pomoć prisutnih, no oni su podrugljivo odgovarali i mirno sjedili. SRAMOTA!!!

stuka-11-kila

I na kraju jedna molba, pošto u okolino niko ne radi prepariranje, ako nije kakva tajna, da nam neko objasni postupak prepariranja glave, jer ipak je ovo trofej vrijedan spomena i šteta bi bilo ne iskoristit da se uradi prepariranje.

Puno pozdrava iz Bosne i Hercegovine.

BISTRO

Adnan Hasanbašić

Lajkuj nas na Facebook-u