utorak, 11 mart 2014 12:40

Ja jesam lud, ali nisam glup

Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

(Izbori za skupštinu udruženja ribolovaca)

Ispred ludnice otpao točak sa automobila. Vozač tupo gleda, ne zna šta će. Ima rezervni ali nema šrafove. Sa prozora ludnice gleda ga pacijent i vikne: skini sa ova tri točka po jedan šraf, ne moraju biti po četiri, pa zašravi i rezervni točak, imaćeš na sva četiri točka po tri – izdržaće do vulkanizera ili mehaničara.

Vozač se, sav ozaren, obrati ludaku: pa ti nisi lud?!

Ludak odgovori: ja jesam lud, ali nisam glup!

Izbori

E, i ja sam lud... iako nisam u ludnici. U stvari jesam, jer zar ovo nije ludnica? Ovde ko nije lud nije normalan. Samo problem su glupi! Ludih je možda svega 20%, u vrh glave 30 posto – ostali su glupi. Ili pokvareni. Većina je glupih – ali nemoćnih, pokvarenih je malo – ali moćnih. Problem je glupacima objasniti da je bolje da su ludi, kad su toliko glupi da veruju kako su pametni. Nijedan glupak ne shvata koliko je glup. Znate sigurno mnogo glupaka, pokušajte bilo kojem od njih da ukažete da je glup. Ne vredi, zar ne. Stoga bi trebalo lečiti glupe, a ne lude.

Pokvareni nisu ni glupi ni ludi, oni su inteligentni praktičari – koriste glupake. Pokvareni su lukavi, podilaze većini - glupima. A ludi sve više lude shvatajući da će ih kolacija glupih i pokvarenih večito držati u ustanovi specijalnog tipa.

I tako, ja sa svog „internet-prozora“ uzalud dovikujem glupima da treba da... Šta?

Zini da ti kažem! Ako ste ludi znaćete, ali ukoliko ste glupi... uzalud ste čitali!

Ako ste pokvareni, želim vam sve najbolje. Vi imate perspektivu, budućnost pripada vama.

Nama, ludim idealistima, ne pripada ništa – a nismo se snašli materijalno.

Vama materijalstima pripada sve(t) – snašli ste se idealno.

Snašli, jer koristite glupe koji se snalaze, glupe koji nemaju lekarske nalaze.

Kako sad to da je snalaženje odlika glupih? Stoga što se glupi prilagođavaju postojećem, snalaze, živ(otinjar)e – i opstaju. Ali ne menjaju uslove. Stoga će pokvareni uvek davati mrvice glupacima. Sve dok bude bilo mrvica...

A kad ni njih ne bude, pokvareni će kasno shvatiti da je na vreme trebalo slušati lude, a ne podilaziti glupima – negde bi stigli. Ovako je kasno, bez točkova ne mogu nigde, dok glupaci sve više lude – od gladi. A kad glupaci polude nastane... revolucija! Tada na vlast dođu glupaci. Glupaci na vlasti daleko su najopasniji – jer veruju samo u sebe.

--------------------------------------------------------------------------------------

Gledam povremeno članove, i smejem se. Gledam ih kako jedno misle, drugo govore, a treće rade. Gledam ih kako lažu i varaju glupake. Srećom, većini njih je cilj materijalno. Želja za bogatstvom i lagodnim životom je i ljudska i objašnjiva.

Opasan je samo jedan „novi-stari“, jedan koji zaista iskreno veruje u to što govori, jedan kojem vlast ne treba zbog materijalnog, nego zbog... slave! A takav je čist slučaj za psihijatra. On je stvarno za ludnicu – jer je glup ko noć! Glupak koji veruje da je pametan jer je, kao, zgodan! A takvome ne pomaže ni Frojd. Narcisoidni glupak koji želi vlast zbog slave spreman je sve, jer nije sposoban ni za šta. Taj je u stanju sve da izda, i svoje najbolje drugove. A ko izda – pizda!

Pizda je najgora karakterna osobina u srpskom narodu. Pizda je stvor bez mrvice časti, pizda je moralna nakaza. Jedina nada je da pizda neće biti izabrana, ali to sve zavisi koliko će glupaka i pokvarenjaka glasati za njega, ali postoji šansa da ne prođe...

Ukoliko takav prođe – bolje nismo ni zaslužili. A ja ću zatvoriti prozor moje samice, i izolovati se u svom „kukavičjem gnezdu“, čekajući velikog poglavicu...

Lud ko struja

(Podaci o ludaku nalaze se u Kovinu i nisu poznati redakciji, a njegovi nalazi su službena tajna)

P.S. Naravno, sve ovo se odnosi na izbore za skupšinu udruženja ribolovaca, lud je svako ko pomisli nešto drugo. Stoga je tekst i smešten u rubriku koja mu pripada – u „ribolov“, pod „razno“. Zato ribolovci, pazite koga birate, da nam mutivode i dalje ne kroje sudbinu. Želite li bistre vode, budite bistre glave - ako glasate. Bistro!

Lajkuj nas na Facebook-u