četvrtak, 28 jun 2018 12:38

Uterivanje ekologije – Mogerini i mi

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Zaista ne znam da li je moguće da Mogerinijeva više voli mene nego ja sam sebe, ali tako izgleda – ona se žestoko bori da nama bude bolje a mi se, naivni, tome grčevito opiremo. Izgleda da ni ja nisam pri zdravoj pameti čim mi se toliko gadi borokratija EU i njeni silni zakoni, propisi, pravila... „Pravila, pravila, da bi nas udavila, ili kičmu savila...“ – peva Bora Čorba. Eto sad to poglavlje 13 o ribarstvu...

Naravno, nisam baš protiv svih EU zakona, ali ko nama brani da prepišemo i primenjujemo samo neke (tačnije poneke, tek poneke nikako ne sve!) koji nama odgovaraju. Eto recimo taj baksuzni trinaesti o ribarstvu...

Jeste da nemamo more (ali sve dok je Crne Gore ima nade da kad-tad...) no šta fali da u međuvremenu sprečimo krivolov, zaštitimo reke, zabranimo ilegalnu trgovinu ribom... Ako to ne umemo sami da napišemo i propišemo onda treba da prepišemo iz EU. Umemo, ali ne želimo, ili ga ne sprovodimo i ako ga imamo. Samo se bojim nečeg drugog: šta ukoliko je to u koliziji sa našim pogledom na ribolov?! Ne sprovodimo jer „pecaj ribu Ahmete Šabo“! Već sam to potanko pojasnio – klikni OVDE pa vidi.

I još nešto: ko je uopšte, kad i gde, izabrao tu Mogerini i ovlastio da maltretira naše pecaroše! Pa još baš poglavlje 13, ajde?! Zar nije mogao neki drugi broj a ne taj nesrećni.

cev

Uostalom, dok to prepišemo, pa usvojimo, pa primenimo... nestaće nam reke. Eto trenutno punom parom širom Srbije uterujemo potoke i rečice u cevotoke minihidroelektrana, tačnije mikrohidroelektrana koliko malo daju struje. I šta kaže Mogerini o tome? Pogledajte klikom OVDE spisak svih zala koje će progutati vodotoke Srbije! Užas!!!

Stoga tvrdim da nije moguće da ona više voli Srbiju od mene. No, ukoliko grešim neka dokaže, neka se pridruži mom drugaru Aci iz Brusa u čišćenju Rasine. Aca je doktor, kardiolog i ekolog, šta je Mogerini po profesiji? Diplomirani politikolog! Ajde?!

Dobro de, marim baš, da ipak prepišemo taj „13“. Samo šta ako nam nalože da ukinemo privredni ribolov na rekama, jer EU stalno menja, kao „unapređuje“ zakone. Šta da radi alas Renato, da otvori ribnjak? Pa ko je još pokušao da se ubije skokom u ribnjak?! A Renato Grbić je spasao (do sada) 30 ljudi iz Dunava i četvrta je generacija alasa. I onda, ko je bolji, Renato ili Mogerini?

renato-grbic

Prijatelji moji, ne trebaju nama (svi) zakoni EU, nama nisu potrebni EU političari, nama je nephodan poglavica. Sietl naravno. Jer je taj „crveni divljak“ veći ekolog od svih briselskih „mudrologa“. Hawg!

Dragan Jovanov Glod

Lajkuj nas na Facebook-u