sreda, 23 oktobar 2013 15:44

Snagmaster Sergio - najbolji otkačivač varalica

Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

snagmasterIzgleda šašavo ali deluje, mene džep više ne boli - tako bi mogla biti parafraza poznate reklame sa televizije. Jer ovaj snagmaster zaista “šašavo” izgleda, ali je vrlo efikasan - maltene da nema zakačene varalice koju on ne otkači! Naravno, na stajaćim i sporotekućim vodama, i kada se koristi za otkačinjanje iz čamca. Suština je da ribolovac vertikalno spusti snagmaster po struni do varalice zakaćene za prepreku. Na brzoj vodi bi ga struja zanela, jer je konopac koji čupa snagmaster zajedno sa varalicom vrlo debeo, a otpor vode (što dublje - tim više) bi ga zanosio dalje od varalice. Snagmastera ima raznih, ali princip rada je kod svih isti. Ovaj je specifičan samo po preklopniku, koji ima u olovnom telu - oprugu. Na slikama se sve lepo vidi:

Otvori se preklopnik, pa se struna (monofil, pletenica...) provuče između tela (olovne kugle) i čelične žice.

Potom se preklopnik spusti. Tada on drži strunu između žice i sebe. Sve je glatko, ispolirano, da se ne bi struna oštetila dok teški snagmaster klizi na dole, do prepreke i vaše varalice.

Kada potone do varalice, preklopnik se otvara koliko je potrebno, da se olovna glava ili glava voblera uvuče u okvir od čelične žice, i da se udica za žicu zakači. Preklopnik drži “kontru” pa se uduce uvek za žicu zakače, tako da nema promašaja - jedno spuštanje snagmastera - jedna ili (nekad na prepreci bude nekoliko!) više varalica je vaše. Samo ga muški povučete naviše.

Snagmastera ima više, ovaj najbolje funkcioniše!

sergio

http://www.trofej.info/

Lajkuj nas na Facebook-u