subota, 19 oktobar 2013 21:36

Čigra svetski prvak!

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kruševački ribolovci iz KSR Čigra su opet najbolji na svetu! Evo informacije koja je prosleđena medijima:

Na 29-om Svestkom prvenstvu za klubove u sportskom ribolovu koje je održano u Slovačkoj, u Madunicama, na reci Vah, od 09. do 14. juna 2009, predstavnik Srbije – Čigra De Box tim iz Kruševca, ponovo se popeo na pobedničko postolje ostavivši iza sebe 25 najboljih nacionalnih timova iz celog sveta !

U poslednje četiri godine ovo je drugi put da se Čigra nađe na tronu sveta, a ukoliko se tome pridoda i srebro osvojeno 2007., lako je zaključiti da se radi o vrlo ozbiljnoj i dobroj ekipi koju s pravom poštuju svi koji nešto znače u sportskom ribolovu.

Drugi su bili Mađari, treći Englezi, a velesile poput Italije, Francuske, Nemačke i Poljske, iza kojih stoje najpoznatiji svetski sponzori i vrhunski stručni timovi, nisu se baš sjajno snašle na ovoj vrlo teškoj stazi.

I svi su oni čestitali momcima iz Srbije govoreći samo jedno:

- Bravo, dobro urađen posao !

A baš je bio dobro odrađen – taktički perfektno, vrlo hrabro, a o majstorstvu samih takmičara suvišno je i trošiti reči – svi su oni na svojim startnim mestima pružili i više od maksimuma.

Ekipa je pecala u sastavu: Predrag Vesligaj, Goran Radović, Vladimir Danilović, Goran Babić, Milan Milosavljević i Dragan Đorđević, šef stručnog štaba bio je Dragan Bošković, a pomogli su i ostali – Zoran Bošković, Goran Cvetić, Bojan Đorđević, Radiša Kljajič i Dragan Vesligaj.

A za kraj, citat iz završnog govora predsednika svih sportskih ribolovaca sveta, g-dina Klaudija Mateolija koji je po uručenju priznanja najboljima rekao:

- Nema sumnje, na pobedničkom postolju se nalaze tri najbolje ekipe iz celog sveta – iz Srbije, Mađarske i Engleske !

cigra09

Lajkuj nas na Facebook-u