utorak, 29 oktobar 2013 15:50

Radoznala baba

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Моја баба има између осамдес и осамдесосам године. Како кад. Зависи дал оће пиво (оћу бе и ја једно пиво, па тек сам у осамдесе ушла) или гу маткаш да ти направи сукану питу (куде бе синко мене да мучиш, па још две године па деведес, а ја да ти развлачим тесто) . Ал на то смо сви навикли па ни је и симпатично. Али, у последњо време баба се тотално променила и постала радознала ко малечко дете. Све тој је почело да се дешава од како уведомо „тотал тв“ са иљаду програма. Заблена се баба у тв и ич ни не зарезује. Само по малко па нешто питује:

-          Синко, што је тој „старлета“?

-          А бе Јоцо, погледај по тај твој компјутор, још колко епизоде има „Млада невеста“. Како је кренало ни ја нема крај да видим. И покојна Мара је гледала две године за џабе.

-          Што значи тој „откида“? Ја си знам што је откидање ал то изгеда неје исто.

-          Ови „геј попови“, јесу ли православни или од који су?

Ни не покушавам да објасним јел једном кад сам покушао толко је имала потпитања и на крај развезла причу како је било у њино време да сам три дана био ко шунтав.

Један дан сви бемо много уморни од работу па легнамо ко кокошке у осам сати а баба остана сама у дневну собу да гледа неку серију ил неку фарму. Дал је малко одспавала па се пробудила ил је нонстоп гледала – несам паметан. Углавном, ја кад устана око један да идем наједно место, чујем неко стењање из собу ко да се неки онодив. Ај полако до врата па нагвирим и има што да видим: баба се забленула у телевизор, турила и наочари, удубила се у радњу сто посто. А на телевизор порнић. Стењају они на тв, баба не трепће а ја не знам које да работим. Сад ако улегнем, ем ћу препаднем бабу ем има жив срам да ме изеде. Поче да правим неку галаму по кујну, да тропам са неке шерпе, реко ће чује баба па ће промени канал. Ма јок бе! Баба си одгледа све до крај.Те гу иде из собу.

-          Бабо бе, што не спијеш видиш ли колко је сати! Које више гледаш по тај телевизор!

-          Леле синко, много сам гадан филм гледала.

-          Па што га гледа цео, имаш иљадо програми?

-          Ма свашта работише у филм, па гледа да видим дал ће се на крај узмев, какву свадбу ће направив...

И тако...не знам што ће буде с бабу, свеће се исквари под старос. Срећа па гу компјутер не занима иначе...

babe na fejsu

Јоца @veselijuznjak

Više iz ove kategorije « Cajper Vodeni bik »